Tarra on uskomattoman hyödyllinen väline lastenkasvatuksessa. Tarrasta on ollut apua lapsen kuivaksiopettelussa. Tarran avulla olen saanut rohkaistua lapsen verikokeeseen ja ujo lapsi on rohkaistunut istumaan ruuhkabussissa vieraan aikuisen viereen. Tarran avulla kuopuskin tekee viimein kakan pönttöön.

Meillä palkitaan lapsia tarroilla. No, 10-vuotiaaseen tämä ei enää toimi, mutta alle kouluikäiset ovat oivaa kohderyhmää tarroille. Kun olen huomannut, että lapsi tarvitsee kannustusta jossain asiassa, olen tehnyt hänelle tarrataulun. Viiden tarran jälkeen lapsi saa palkinnon: jotain yhteistä kivaa tekemistä perheen kanssa. Olemme käyneet uimahallissa, viettäneet leffailtaa, leiponeet sämpylöitä tai pullia. Lapsi saa onnistumisen kokemuksia tarran houkuttelemana ja palkinnosta pääsevät osalliseksi myös veljet.

Tarran voima on uskomaton. Näin aikuisen näkökulmasta tuntuu uskomattomalta, kuinka paljon tarrat voivatkaan saada aikaan. Lapsesta on hämmästyttävän hienoa valita tarra, liimata se tarratauluun ja laskea, kuinka monta tarraa palkintoon vielä tarvitaan. Ja kun tarrataulu on tullut täyteen tarroja, opeteltava asia on muuttunut tavaksi eikä tarroja enää tarvita. Kunnes voin tarran avulla kannustaa lastani jossain muussa asiassa.