Lapsi oppii ja kehittyy koko ajan. Vauhti on välillä huimaa, kun uusia taitoja tulee kuin sieniä sateella. Ensin lapsi löytää kätensä, oppii liikkumaan ja kohta koko maailma on hänelle avoinna. Mitä mahdollisuuksia maailma onkaan täynnä! Tutkittavaa ja ihmeteltävää on vaikka kuinka paljon.

Kotiäitinä ollessani nautin suunnattomasti siitä, kun sain seurata läheltä lasteni kehitystä. Muistan, kuinka lähetin miehelleni tekstiviestejä lapsen saavuttamista uusista taidoista. Hieno hetki oli pakko jakaa jonkun kanssa välittömästi. Ja kuinka lapsikin nauttii siitä, kun oppii uutta. Ensin keskittynyt katse, kun uutta taitoa harjoitellaan. Sitten leveä hymy, kun lapsi huomaa osaavansa.

Meillä on tänä keväänä saatu iloita 6-vuotiaamme uusista taidoista. Tuleva eskarilainen on ollut motorisesti arka ja hieman kömpelökin. Kiikkuminen pelotti vielä 4-vuotiaana eikä poika oikein uskaltanut laskea liukumäkeäkään. Voi sitä riemua, kun poika oppi tänä keväänä ottamaan itse vauhtia kiikussa! Poika kiikkui ja kiikkui, vietti koko ulkonaoloajan kiikussa. Seuraavaksi poika oppi ajamaan pyörällä ilman apupyöriä. Se se vasta riemua olikin! Nyt poika mennä viipottaa pihaa ympäri niin hurjaa vauhtia, että äiti välillä hirvittää. Mutta olen onnellinen poikani puolesta.

Iloista kesää kaikille! Nautitaan auringosta ja pienistä ihmeistämme