Meidän perheessämme on syksy tuonut mukanaan uusia hoitokuvioita, kun pojat siirtyivät perhepäivähoitajalta päiväkotiin. Toiseksi nuorimmaisemme aloitti eskarin ja pikkuveli pääsi samaan ryhmään. Ryhmässä on 20 lasta, joista 12 on eskareita. Henkilökuntaakin ryhmässä on hienosti: 3 lastentarhanopettajaa ja yksi päivähoitaja. Poikien päiväkoti on jossain määrin liikuntapainotteinen, mikä näkyy mm. omana jumppasalina, isona pihana monipuolisine telineineen ja liikuntamahdollisuuksineen ja päiväkodissa hyödynnetään myös paljon lähistön ulkoilualueita. Metsä on ihan vieressä.

Kävimme kesän aikana muutaman kerran tutustumassa päiväkotiin. Henkilökunta tuntui heti oikein mukavalta ja he kannustivat käymään useamman kerran. Tämä tuntui meistä vanhemmista todella hyvältä. Poikienkin oli helpompi aloittaa hoito, kun päiväkoti oli tullut jonkin verran tutuksi. Joka päivä henkilökunta kertoo meille, kuinka poikien päivä on sujunut ja mitä päiväkodissa on tehty. Päiväkodissa ei panosteta pelkästään eskareihin, vaan myös 4-5-vuotiaat pääsevät mukaan monipuolisiin toimintoihin.

Olen todella ilahtunut. Oma opiskeluni lastenohjaajaksi jatkuu nyt toista vuotta, ja ensimmäisen vuoden oppien perusteella osaan arvostaa todella paljon poikien päiväkotia. Kasvatuskumppanuus toimii todella hienosti, henkilökunta on ammattitaitoista ja sitä on riittävästi, eikä ryhmäkään ole kamalan iso, varsinkin kun osan päivästä eskarit puuhaavat omiaan ja pienemmät omiaan.

Pikkuveljen hoidon aloittamista helpotti varmasti se, kun isoveli on samassa ryhmässä. Isoveli on lähellä, mutta toisaalta kumpikin saa ikäistään seuraa ja pikkuvelikin on rohkaistunut leikkimään ikäistensä kanssa. Pojat saavat olla yhdessä, mutta kummallakin on myös omat juttunsa. Vuoden päästä poikien tiet eroavat, kun isoveli aloittaa koulun, mutta silloin pikkuveli saa jäädä tuttuun ja turvalliseen päiväkotiin.