Kun perheessä on pelkästään poikia, meinaa monesti vaateostoksilla iskeä epätoivo, kun poikien vaatteet ovat pääosin väriltään niin synkkiä. Mustaa, tummansinistä, vihreää, kuvina kaikenmaailman örkkejä. Tytöille on pinkkiä ja muita pastellisävyjä, punaista eri sävyissä. Kuvat vaatteissa ovat hyvin tyttömäisiä, joten ei niitä voi pojalle pukea. Miksi näin? Miksi lapset pitää jaotella vaatteidenkin perusteella tyttöihin ja poikiin pienestä pitäen? Miksi ei voi olla neutraaleja, kirkkaita vaatteita, jotka kävisivät sekä tytöille että pojille?

Olen kuullut erään isän suusta lausahduksen, että pojasta tulee homo, jos hän käyttää punaisia vaatteita! Kuinka ollakaan, pojan lempiväri oli pienenä punainen ja vaatekaapista löytyi useampi peruspunainen paita. Nykyisinhän pojalle voi löytää kaupasta myös pinkin paidan. Mitäköhän tämä isä tuumaisi sellaisesta?

Poikien vaatettaminen on ollut suhteellisen helppoa noin 7 ikävuoteen asti. Tarkoitan sitä, että valinnanvaraa on ollut. Kouluikään tultaessa pojalle on ostettava vaatteet isompien lasten (=nuorten) osastolta ja sittenpä se vaikeaa onkin. En halua pukea alakouluikäistäni teinien vaatteisiin! 10-vuotiaskin on vielä ihan lapsi, haluaisin hänelle "lapsellisempia" vaatteita kuin monessa kaupassa on tarjolla. Eikä lapsi itsekään halua pukeutua liian teinimäisiin vaatteisiin. Onneksi, voi onneksi olen löytänyt vaatekaupan, josta löydän isommallekin lapselle sekä äidin että pojan silmää miellyttäviä vaatteita!

Mutta palataanpa vielä punaiseen paitaan ja homouteen. Tässä nimenomaisessa tapauksessa pojan homoudesta ei vielä tässä vaiheessa voi sanoa mitään, aika näyttää, mutta tuskinpa pojasta homoa tulee vaatteiden värin perusteella.